BETEROPTIEK

nog nooit was een betaalbare bril zoveel beter!

ZONNEBRILLEN

Wat kost een zonnebril op sterkte bij BETEROPTIEK in Appingedam? 

Weet je dat je bij BETEROPTIEK in Appingedam al een complete zonnebril op sterkte kan kopen vanaf €99,- dit is inclusief montuur en glazen op sterkte.
Wilt u liever een multifocale zonnebril op sterkte? Dit kan al vanaf €199,- Dit is ook compleet met montuur en glazen op sterkte. 
U kunt kiezen uit 3 verschillende kleuren glazen: bruin, grijs of groen.


Maak nu een afspraak voor een zonnebril op sterkte


Een zonnebril kiezen: 

De zomer komt er weer aan, dat betekent dat een zonnebril niet overbodig is. In het voorjaar en zomer kunt u last hebben van de felle zon en is het erg belangrijk uw ogen te beschermen. Toch is het soms erg lastig om een goede zonnebril te vinden, want wat betekenen al die termen en welke zonnebril kun je het beste kiezen. In dit stukje vertellen wij van BETEROPTIEK daar iets meer over, zodat u straks een weloverwogen keuze kunt maken bij de aankoop van uw nieuwe zonnebril!zonnebril
zonnebril
zonnebril-
zonnebril
Beter Optiek_logo

Vraag onze opticiens om advies! 

Wilt u nog meer weten over onze zonnebrillen en wat het beste bij u past? Kom naar BETEROPTIEK in Appingedam of maak een afspraak en vraag onze opticien. Zij geven u graag een passend advies en misschien loopt u straks stralend de winkel uit met uw nieuwe zonnebril! BETEROPTIEK de opticien voor Appingedam, Delfzijl, Loppersum en omstreken.


UV 400

De zon is de grootste bron van UV-straling. Deze straling is schadelijk voor ons lichaam en daarmee ook voor onze ogen. Daarom is het van belang een goede zonnebril te dragen ter bescherming van uw ogen. Kies daarom voor een zonnebril met een UV-filter. Dit kunt u herkennen aan de markering UV-400 of 100% UV, vaak staat dit genoteerd aan de binnenkant van de zonnebril. Als u kiest voor zonnebril zonder deze filter dan wordt het felle licht wel gedempt, maar de schadelijke straling wordt niet tegengehouden.  


Categorie

Naast UV-400 staat er aan de binnenkant nog meer informatie. Onder andere vaak de letters CE gevolgd door een cijfer. Dit geeft aan dat de zonnebril onder een Europees goedgekeurde categorie valt. Deze categorieën geven aan hoeveel licht erdoor wordt gelaten en dus ook hoe donker de glazen zijn. De categorieën gaan van 0 tot en met 4, waarbij 0 het meeste licht doorlaat en 4 het minste. In Nederland wordt vaak categorie 3 gedragen, deze is perfect voor het beschermen tegen de zomerse zon. Categorie 4 is erg verstandig bij extreem felle omstandigheden, zoals wandelen in de bergen of bijvoorbeeld tijdens wintersport. 

 

Polarisatiefilter

Ook heeft u vast wel eens gehoord van een polarisatie filter, maar wat betekent dit nu eigenlijk? Als de zon schijnt wordt het licht dat hiervan afkomt opgenomen door de oppervlakte. Als dit niet lukt, zal het zonlicht worden weerkaatst. Vooral op natte oppervlakten, zoals het water of het natte wegdek, wordt veel licht weerkaatst. Deze weerkaatsing komt als schittering binnen op onze ogen en kan erg storend of vervelend zijn. Een polarisatiefilter houdt dit tegen en zorgt hiermee voor rust, verbetering van het contrast en de kleur. Daarom is een gepolariseerde bril een erg geschikte keus voor watersport, tijdens het autorijden of als u in het dagelijks leven veel last ervaart door deze schitteringen. 

 

Kleur glas

Het kiezen van een kleur glas is over het algemeen niet moeilijk, het gaat er vooral om wat u het prettigst vindt kijken. De hoofdkleuren zijn vaak bruin of grijs. Bruine glazen blokkeren storend blauw licht, waardoor ze contrast en kleur verhogend werken. Ook lijkt de wereld een stuk zonniger. Grijze glazen dempen het licht, maar houden alle kleuren erg realistisch. Beide glazen zijn erg geschikt voor het dagelijks leven, tijdens bijvoorbeeld autorijden of fietsen. Wel zijn bruine glazen door het verhoogde contrast en kleuren iets geschikter voor bijvoorbeeld sporten zoals golven of voetballen. Grijze glazen worden daarnaast weer vaker aangeraden voor watersport.  Naast bruin en grijs zijn er nog kleuren zoals groen, blauw of rood/roze. Deze hebben eigen kwaliteiten, maar worden ook vaak gekozen vanwege de uitstraling. 

 

Overige mogelijkheden

Afgezien van de standaardkleuren zijn er nog een aantal keuzes. Bijvoorbeeld meekleurende glazen, deze glazen zullen bij zonlicht donkerder kleuren en binnen helderder worden. Deze zijn erg geschikt voor actieve mensen die veel binnen en buiten zijn. Degradé glazen zijn momenteel ook erg populair. Deze glazen hebben een kleurverloop, waarbij de bovenkant donkerder is dan de onderkant. Op deze manier beschermt de bovenkant tegen het felle zonlicht, maar kun je door de onderkant helder en scherp zien. Dit is vooral fijn wanneer je bijvoorbeeld houdt van lezen of tijdens het rijden om het dashboard goed te zien. Daarnaast is er nog de spiegelcoating, die vaak wordt gezien op pilotenbrillen. Deze coating werkt vergelijkbaar als poloraid en zal ook schitteringen tegenhouden. Spiegelcoating wordt ook vaak gekozen om zijn uitstraling.