BETEROPTIEK

nog nooit was een betaalbare bril zoveel beter!


COMPUTERBRIL

Beeldscherm-, werkplek of computerbril

We werken meer dan ooit achter de computer, vooral in deze tijd. De tijd van zoveel mogelijk thuiswerken of alleen op kantoor. Het zal voor veel mensen dan ook herkenbaar zijn dat ze meer tijd voor een beeldscherm doorbrengen. Dit kan echter ook de nodige problemen met zich meebrengen. Na slechts een korte periode achter de computer begint je nek stijf te worden. Je krijgt waterige ogen en opkomende hoofdpijn volgt niet lang erna. Komen deze symptomen jouw bekend voor? Ze zijn vaak het gevolg van een slechte houding. Maar wist je dat een oorzaak van de slechte houding een verkeerde bril kan zijn? 

 

Het verschil tussen multifocale of beeldschermglazen.   

Multifocale glazen zijn perfect voor het alledaagse leven, ze bieden een geleidelijke overgang van dichtbij tot veraf. Echter zijn deze glazen vaak precies daarvoor gemaakt, dichtbij en veraf. Om dit te optimaliseren is het gezichtsveld voor middellange afstanden relatief smal. Om de voorwerpen op middellange afstanden (beeldscherm, toetsenbord, tablet) goed te zien, moet je vaak een andere houding aannemen. Dit is voor korte termijn geen probleem, maar voor een langere periode kan deze verkeerde houding klachten geven.   

 

Beeldschermglazen voor nabij zijn er speciaal voor ontworpen om dit probleem te verhelpen. Deze glazen hebben een extra groot gezichtsveld voor de middellange en korte afstanden. Hierdoor kun je zonder problemen naar je beeldscherm kijken. Ook zit er nog steeds een naadloze overgang in voor het leesgedeelte, waardoor je op zowel nabij als tussenafstand perfect scherp kunt zien. Dit resulteert in meer comfort en een ontspannen (werk)houding. 

 

Kan ik niet gewoon mijn leesbril gebruiken? 

Misschien draag je normaal gesproken geen bril, maar gebruik je wel een leesbril. Veel mensen gebruiken de leesbril dan ook voor het werken achter de computer. Helaas is de leesbril hier niet optimaal geschikt voor, omdat de sterkte en hiermee de scherpte wordt gebaseerd op een leesafstand van ongeveer 40 cm. Je beeldscherm staat vaak verder weg en dit zorgt ervoor dat je tijdens het werk voorover leunt om scherp te kunnen zien. Deze slechte werkhouding kan problemen veroorzaken. Met een beeldschermbril kun je scherp zien op deze tussenafstand en door de ingebouwde delen voor dichtbij is ook lezen geen probleem.  

 

Ook als je normaal geen bril draagt 

Een beeldschermbril zonder leesgedeelte oftewel een computerbril, kan ook voordelen hebben als u normaal geen bril draagt. Herken je de eerder genoemde klachten of heb je aan het einde van de dag vermoeide ogen? Dan kan het verstandig zijn om toch even langs te gaan bij je opticien. Want ook als je geen bril draagt passen jouw ogen zich de hele dag aan, aan verschillende afstanden. Dit noemen we accommodatie. Het verschil tussen ver weg, dichtbij en de tussenafstand wordt de hele dag door gecorrigeerd door jouw ogen. Door een computerbril te dragen worden jouw ogen geholpen met een lichte sterkte, waardoor ze minder hoeven te accommoderen. Dit zorgt ervoor dat jouw ogen aan het einde van de dag een stuk minder vermoeid zullen zijn.  


Maak nu een afspraak


Uw opticien kan u adviseren 

Werk je veel thuis door corona en zit je veel achter een beeldscherm? Herken je de eerder genoemde klachten? Of wil je wat meer informatie over het onderwerp? Met al deze vragen kun je terecht bij jouw gediplomeerd opticien van BeterOptiek in Appingedam! Kom langs bij BeterOptiek waar wij jouw ogen eerst meten en je adviseren over de perfecte bril! Een beeldschermbril is bij BeterOptiek al te koop vanaf €179,- inclusief glazen, montuur, ontspiegeling en kraswerende coating!